Porady na Wielkanoc!
Sprawdź jakie dania powinny pojawić się na wielkanocnych stołach.
Już niedługo na całym świecie wyznawcy wiary chrześcijańskiej świętować będą Wielkanoc. To niezwykły czas, na który warto jest się przygotować już teraz. Zapytaliśmy miejscowych gospodyń domowych o to, co serwują na świąteczne stoły. Dziś dzielimy się udzielonymi odpowiedziami z naszymi czytelnikami.
Mieszkanki Będzina wskazały jakie dania pojawią się na stołach podczas śniadania wielkanocnego. Wśród pomysłów znalazł się m.in. mazurek królewski, kulicz paschalny, sernik staropolski, pascha wielkanocna, kiełbaski ze śliwkami, sałatka jarzynowa, pierogi z kiełbaską, gulasz z pieczarkami, przysmaki z białą kiełbasą, pieczeń z jajkiem, chrzanowa z pulpecikami.
Nie może zabraknąć oczywiście jajek z oryginalnym farszem. Jak się okazuje jajka można podawać w niestandardowy sposób z pastą buraczkową, z musem awokado i wasabi, z kiełkami. Coraz częściej na stołach pojawia się także włoski chlebek pokoju.

21 zastępów straży pożarnej, w tym 96 strażaków, bierze udział w ćwiczeniach
Instalacja biletomatów zasilanych energią słoneczną w mieście Mysłowice ciągle trwa
Zakończenie wieloletniego śledztwa dotyczącego morderstwa bezdomnego mężczyzny
Impreza, która mogła zakończyć się tragicznie – 35-latek z Chorzowa uratowany w ostatniej chwili przez policję
Historia kierowcy, który próbował uciec przed policją z Piekar Śląskich
Brak poprawy w sytuacji z zanieczyszczoną wodą w Będzinie pomimo intensywnych prac